Проектът „Плана Хайтс“ трябва да стане флаг за инвестиционна смелост в несигурна бизнес среда и да насърчи смелите инвестиции

Bloombergtv.bg

Г-н Авиноам Катриели, Президентът на Двунационалната Търговска Камара България – Израел (BCCBI), гостува в предаването „В развитие“ с Велко Каменов по телевизия “Bloomberg Bulgaria”. Бяха дискутирани обема на Израелските инвестиции в България и бяха приведени примери за успешни сектори от взаимен интерес: изграждане и мениджмънт на големи Търговски центрове, развитие на модерни аутсорсинг дейности (включително в сферата на медицинските услуги), инвестиции във високо заплатения IT сектор. Като пример за успешна инвестиция бе посочена инициативата на Израелската Кампания TEVA, собственик на „Актавис“, която предпочита България, като място за откриване на нов IT център.
Според Авиноам Катриели, новото Българско правителство задава нова логика за правене на бизнес в България, според която чуждите инвеститори трябва не само да се завърнат, но и да останат да правят бизнес в страната. След срещите си с Бойко Борисов и редица министри, Президентът на BCCBI е твърдо убеден, че ако Правителството оптимизира и подобри дейността на държавната администрация, България ще стане още по-привлекателна дестинация за чужди инвеститори.
Водещият Велко Каменов не пропусна да повдигне и въпросът за други две инициативи на г-н Авиноам Катриели – завръщане на българите от чужбина чрез Фондацията “Аз Обичам БГ” и историческото решение за създаване на новия град “Плана Хайтс“. Г-н Катриели препотвърди своят ангажимент строежът на новия град „Плана Хайтс“ да започне още това лято, като посочи, че това е сбъдването на една мечта. „На цената на един 80 – 90 кв.м. апартамент в Люлин, човек може да си купи цяла вила с площ 150 кв.м. на 500 кв.м. двор! Всеки би трябвало да може да си позволи да живее в красив и зелен квартал“. Гостът завърши своето гостуване с оптимизъм по отношение на бъдещите чужди инвестиции в българската икономика.
Цялото интервю с Г-н Авиноам Катриели може да видите на линк: ТУК