Какво прави хората щастливи в най-желаните страни в Европа?

 Има много неща, за които да се радват хората от Норвегия.

 Страната е начело в таблицата на новата карта, показваща най-добрите за живеене Европейски страни.

Карта на Якуб Мариан дава на Норвегия  най-високи оценки по скалата за благосъстояние разработена от Бостънската консултантска група. Тази скала се отнася за  страни класирани по БВП (Брутен Вътрешен Продукт) , но самостоятелно и вместо това измерва 44 различни показатели.

Норвежците са задоволени до голяма степен от техните перспективи за работа, качеството на жилищния фонд и те се чувстват в безопасност,  в страна, където престъпността е ниска. 

Предимство е, че Норвегия е красива страна с драматични крайбрежни пейзажи, девствени гори и чисти, добре подредени градове.

Норвежците подреждат околната среда като един от най-важните фактори движещ  тяхното чувство за благосъстояние.

Германия, с рейтинг от 93,6, доминира  в централния блок на нациите, които са на висока позиция на картата на най-добрите европейски страни  за живеене.

Жителите на съседните Австрия, Швейцария, Люксембург, Белгия и Холандия завършват списъка на най-желаните Европейски страни.

Оценката за устойчиво икономическо развитие на Бостънската консултантска група определя благосъстоянието  въз основа на икономиката, инвестициите и устойчивостта.

Тези три елемента са разпределени в десет измерения, които включват перспективи за заетост, здравеопазване и околната среда.

Снимка: Boston Consulting Group

Източник (23 Aвгуст 2016) : www.weforum.org